Συντάξεις: Ποια είναι η διαδικασία έκδοσης από πιστοποιημένους ιδιώτες;

Ο δικηγόρος εργατολόγος Dr. Γεώργιος  Κουτσούκος και η ομάδα του ανήκουν πλέον στους πιστοποιημένους επαγγελματίες που μπορούν να υποβάλλουν νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης στον e-ΕΦΚΑ. Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι ασφαλισμένοι με τους ιδιώτες; Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί; Ποιοι είναι οι ασφαλισμένοι που δικαιούνται να κάνουν υποβολή;

 

Από 15/11/2021 οι πρώτοι 179 πιστοποιημένοι επαγγελματίες ξεκινούν σε πρώτη φάση από τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλουν ασφαλισμένοι που προέρχονται από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ. Οι αιτήσεις αυτές αντιστοιχούν στα ¾ του συνόλου των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβάλλονται κάθε μήνα.

 

Εκτός του κύκλου εργασιών των πιστοποιημένων μένουν υποθέσεις μισθωτών με μειωμένο ωράριο ή κυμαινόμενες αποδοχές, περιπτώσεις απασχολούμενων με το κομμάτι (φασόν), καθώς και όσων ασχολούνται στο θέαμα – ακρόαμα (π.χ. ηθοποιοί, τραγουδιστές, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης). Επίσης, εξαιρούνται από τις υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης, παράλληλης ασφάλισης, προαιρετικής ασφάλισης, καθώς και διαμονής στο εξωτερικό ή και περιπτώσεις ασφάλισης σε φορέα του εξωτερικού. Τέλος, οι πιστοποιημένοι ιδιώτες δεν θα αναλαμβάνουν περιπτώσεις ασφαλισμένων που προέρχονται από τα λεγόμενα «εντασσόμενα ταμεία», ήτοι τα πρώην ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, καθώς και από τα συγχωνευθέντα.

 

Αφού επιλέξει ο ασφαλισμένος τον πιστοποιημένο επαγγελματία, τότε ορίζει και την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού μαζί του. Στη συνέχεια θα λάβει e-mail ότι η υπόθεσή του έχει ανατεθεί στον πιστοποιημένο επαγγελματία της επιλογής του και ότι ισχύει το ραντεβού που έχει επιλέξει κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης. Κάθε πιστοποιημένος δικηγόρος θα μπορεί να αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει ως 5 αιτήσεις, είτε σε ημερήσια είτε σε εβδομαδιαία είτε σε μηνιαία βάση και για κάθε μία που τελειώνει θα προστίθεται μια νέα, ώστε ο αριθμός των φακέλων που έχει αναλάβει να μην πέφτει κάτω από 5.

 

Συγκεκριμένα, η ανάθεση γνωστοποιείται στον e-ΕΦΚΑ και λαμβάνει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου. Επί της βεβαίωσης ή του σχεδίου απόφασης, που έχει συντάξει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας και υποβάλλει ο ασφαλισμένος στον e-ΕΦΚΑ, αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ανάθεσης. Ο e-ΕΦΚΑ ελέγχει την αντιστοιχία ανάμεσα στην υποβληθείσα βεβαίωση ή το υποβληθέν σχέδιο απόφασης και στο αντικείμενο της ανάθεσης. Εάν οι υποβληθείσες βεβαιώσεις ή σχέδια αντιστοιχούν στην ανάθεση, ο e-ΕΦΚΑ προχωράει στην καταβολή της αντίστοιχης αποζημίωσης με ισόποση πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας.

Εσείς που ζητάτε μία υπηρεσία, έναν μάστορα για κάποια δουλειά. Εσείς που έχετε τέχνη, είστε επαγγελματίας. Το merokamato είναι το site που έχει αυτά που ζητάτε με ένα κλίκ. Καλώς ήλθατε και επιτυχείς εργασίες και συνεργασίες!

Επικοινωνία

LIMIT GROUP Ι.Κ.Ε.
ΑΔΜΗΤΟΥ 74 ΑΘΗΝΑ 10446
Α.Φ.Μ. 801979846
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 167499203000
email: info@merokamato.gr