Επικοινωνία: info@merokamato.gr

Η χώρα μας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ανεργία πτυχιούχων

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους στον κόσμο

‘Οτι η Ελλάδα έχει υψηλότατη ανεργία ήταν γνωστό. ‘Οτι το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, νέα παιδιά με προσόντα, μόρφωση και πτυχία την εγκαταλείπουν, ήταν μια ευρέως γνωστή πικρή αλήθεια.

Αλλά το ότι η χώρα μας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ανεργία πτυχιούχων, το ανακαλύπτουμε τώρα, χάρη σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην έκθεσή του, την οποία επικαλείται το περιοδικό Forbes, καταδεικνύει με στοιχεία ότι η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ποσοστό, είναι σχεδόν 20% – ένας στους πέντε πτυχιούχους δηλαδή, είναι άνεργος.

Ειδικότερα, οι ‘Ελληνες που έχουν πτυχίο αλλά δεν βρίσκουν δουλειά, είναι της τάξης του 19,4%. ‘Ενα ποσοστό που μας κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής, θλιβερής λίστα, στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Τεράστιο πρόβλημα έχει και η Ισπανία, που έρχεται δεύτερη στην κατάταξη με 14,9% και ακολουθούν:
Τουρκία: 7,7%
Ιρλανδία: 6,7%
Γαλλία: 5,3%
Αντιθέτως, οι άνεργοι πτυχιούχοι είναι είδος προς… εξαφάνιση στην Νορβηγία (1,8%), στην Γερμανία (2,4%) και στην Νότια Κορέα (2,9%).

Δείτε την λίστα του ΟΟΣΑ, όπως την δημοσίευσε το Forbes:

Πηγή: iefimerida.gr

Στις εποχές μας το μεροκάματο έχει γίνει δυσεύρετο, εμείς το κάνουμε εύκολο στην αναζήτηση του. Το merokamato.gr θα στηρίζει την ωρομίσθια , την εποχική αλλά και την full time εργασία.

Επικοινωνία

Δευτ -Παρ 08:00-18:00
Σαββ  08:00-14:00

info@merokamato.gr